Com afecta la salut dels nostres infants la contaminació atmosfèrica i acústica en els entorns escolars. Com una transformació de la mobilitat a l’escola pot promoure també hàbits saludables?
A Reus un cop iniciada la primera fase de carrils bici segregats, ens cal reforçar la idea de pacificació del trànsit i la necessitat de reduir la velocitat i transformar els hàbits de mobilitat de la ciutadania. Pensem doncs amb la necessitat d’incidir en els entorns escolars, on ja s’estan impulsant diferents propostes des de la comunitat educativa i són part dels eixos del pla de mobilitat sostenible que caldria prioritzar. Amb l’objectiu d’obrir una conversa ciutadana sobre la necessitat de pacificació del trànsit dels entorns escolars.
19.00 h. Presentació de la Jornada a càrrec de Bicicamp i Projecte Bicibús
19.15 – 19. 50
Presentació a càrrec de COMT- Col·legi de metges de Tarragona
Ferran Campillo i López, MD @doktorkampi
Ferran Campillo i López, és pediatre especialitzat en salut mediambiental. Referent de la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica (PEHSU) a la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Coordinador del Grup de Treball de Salut Mediambiental de la Societat Catalana de Pediatria i secretari del Comitè de Salut Mediambiental de l’Associació Espanyola de Pediatria.
Taula rodona. Que ens cal a la ciutat per pacificar el trànsit als entorns escolars. ?
Modera: Bicicamp
- Josep M. Solé . Coautor de l’estudi “Infraestructura i ús de la bicicleta al Camp de Tarragona: estat actual i reptes per a una mobilitat més sostenible, inclusiva i saludable (BICITGN)” URV-Gratet.
- Xarxa d’Escoles Públiques de Reus
- BICIBUS ALBERICH. Impulsant un canvi d’hàbits.